ZRFNa hamfestu (radioamaterskom druženju) bila su tri naša člana dok su još dvojica naših kolega bila spriječena zbog drugih obaveza. Od naših članova na slikama se mogu vidjeti 9A2UB (Stjepan), 9A6BSZ (Branko) i 9A6JRZ (Zoran).

Knjiga - Etika i procedura rada radioamateraRadio klub "Sarajevo" - E74ALM uz pomoć volontersku pomoć radioamatera iz Bosne i Hercegovine i a našeg člana 9A2JK (Martin) izdali su prijevod radioamaterskog priručnika kojeg radioamateri sve više prihvaćaju kao kodeks ponašanja u radu.

Naravno i mi smo dobili primjerak tog priručnika kojeg čemo sačuvati u arhivi kluba.

Hrvatski prijevod

Youtube kanalUskoro će Radio klub imati i svoj youtube kanal. Na njemu planiramo objavljivati video materijale iz naših aktivacija. Noćas je napravljen prvi video sa slikama koje su nastale za vrijeme ARDF natjecanja "Lov na Picoka" koje je održano 2009-e godine.

ZTK Grada ĐurđevcaIzradili smo novu web stranicu za ZTK Grada Đurđevca. I prije je ZTK imala web stranicu, ali smo se mi kao članica ponudili da za njih izradimo novu web stranicu i da za Zajednicu odrađujemo poslove oko održavanja i dodavanja novih sadržaja.

Ukoliko je još nekoj đurđevačkoj udruzi potrebna izrada web stranica, rado ćemo im pomoći oko toga.

Đurđevački pijesciNekako smo uspjeli uskladiti naše obaveze, pa smo se dogovorili da odradimo bar jednu aktivnost iz Đurđevačkih pijesaka. Stoga smo se kao ekipa u sastavu 9A2JK (Martin), 9A2UB (Stjepan), 9A5SM (Marija) i 9A6JRZ (Zoran) 3.7.2011. u 8:00 okupili u Radio klubu gdje smo pokupili svu potrebnu opremu. Već oko 9:30 (po lokalnom vremenu) smo odrađivali prve veze.

Đurđevački pijesci su posebni geografsko-botanički rezervat koji se nalazi između Đurđevca i Kalinovca i najbliže nam je mjesto za aktivacije iz programa Flora Fauna.

Od opreme smo imali agregat od 1 KW, stup Spiderbeam, uređaj Kenwood TS-480 SAT i antenu FD-4. U vremenskom periodu od 9:30 do 16:00 odradili smo 505 veza.

PokaliS obzirom da su kolege radioamateri iz Kruševca (Republika Srbija) poslale pozivnicu da sudjelujemo u njihovom kratkovalnom natjecanju odazvali smo se na njihov poziv i sudjelovali smo kao klub s pozivnim znakom 9A1CBK. S obzirom da se natjecanje organizira tokom tjedna (28.6.2011.) očekivano je da će biti malo sudionika u istom, ali ipak nije bilo tako.