Kutinska dunja 2011Ovaj vikend (nedjelja 27.11.2011.) smo se odvažili na put do Kutine da bi sudjelovali na druženju kojeg su organizirali članovi RK Kutina povodom dodjele priznanja za natjecanje koje su organizirali u rujnu ove godine. S obzirom da nam grijanje u autu baš i nije radilo kako treba ugrijali smo se kuhanim vinm kad smo stigli na contest lokaciji u Kutini (Betlehem).

Nakon podjele priznanja domaćini su nas počastili s jako dobrim ručkom (srneći gulaš). Još smo se malo družili i već je bilo vrijeme za povratak u Đurđevac. Krenuli smo iz Đurđevca u 8:00, a vratili smo se oko 15:00.

Kao predstavnici Radio kluba "Đurđevac" na hamfestu su bili 9A2UB Stjepan i 9A6JRZ Zoran

Slike možete pogledati na slijedećem linku >> Galerija slika <<

Vidovdan 2011Danas nam je stigla diploma iz Radio kluba Bagdala iz Kruševca (Republika Srbija). S obzirom da je kriza svuda, diplomu nismo očekivali da će stići ove godine jer svi nastojimo da takve stvari šaljemo preko kolega radioamatera, pa onda i njen put potraje i do godinu dana :)

Imenjače hvala za brzu dostavu.

73 de 9A6JRZ, Zoran

Windom antenaJučer je stigla nova antena koju planiramo koristiti za rad iz portabla. S ovom antenom smo pokrili opseg od 3,5 - 50 MHz. Naravno testiranje će biti istek nagodinu. S obzirom da smo ove godine kupili i stup za podizanje ovakvih antena još trebamo samo više volje nego ove godine da tu i opremu koju već imamo još bolje iskoristimo.

Nesto slika u opširnijem dijelu, a i copy/paste s ebay-a

Ruka prijateljstva 2011 - 9A2UB StjepanDana 19.11.2011. naš član 9A2UB Stjepan sudjelovao je na okupljanju radio amatera u organizaciji Radiokluba slijepih "Louis Braille" koji su obilježavali dvadeset i pet godina rada i djelovanja na popularizaciji radioamaterizma i tehničke kulture među slijepima Zagreba i Hrvatske.

S obzirom da naši slijepi radioamateri organiziraju jako zanimljiv hamfest, vjerojatno je i gradonačelnik grada Zagreba gosp. Milan Bandić uživao u njemu.

Slike s hamfesta možete pogledati na slijedećem linku

S hamfesta u KoprivniciS obzirom da nam je ovo najbliži hamfest nismo ga htjeli propustiti. Naravno ovo je bila prilika da se opet sretnemo s kolegama koje nismo vidjeli neko vrijeme. Kao i svaki puta uvijek imamo nešto za raspraviti i razmjeniti. Nakon podjele medalja i diploma slijedilo je druženje u restoranu.

S obziom da se ovo druženje organizira paralelno s obilježavanjem dana Grada, u samom centru bude puno ljudi, a i raznih događanja.

RadiogoniometriStigli su nam predajnici za radiogoniometriju (3,5 MHz), a početkom slijedeće godine ćemo kompletirati svu opremu. Tečajeve iz radiogoniometrije ćemo održati tokom slijedeće kalendarske godine, tako da možemo sudjelovati na natjecanjima u organizaciji HRS-a već do kraja školske godine (Bjelovar i Ludbreg).

S obzirom da se u 2012-oj godini obilježava 20 godina od dodjele 9A prefiksa Republici Hrvatskoj IO HRS-a je jednoglasno donio odluku da se u HAKOM pošalje zahtjev za odobravanje korištenja serije prigodnih pozivnih oznaka od 9A200 do 9A209 (iz serije 9A200AAA - 9A209ZZZ).

Takav znak koristili bi svi zainteresirani radioamateri pojedinci i radioamaterski klubovi - članovi HRS-a, s tim da se zahtjev za dodjelu jubilarne pozivne oznake mora poslati najkasnije do 30.11.2011. godine.

Navedena serija jubilarnih pozivnih oznaka bila bi korištena za rad pojedinaca i klubova u razdoblju od 1.1.2012. pa sve do 31.12.2012. godine.

Izvor: www.radiomateri.com

Kup JadranaU subotu 8.10.2011. održano je natjevanje na kratkom valu (KV) u organizaciji Hrvatskog Radioamaterskog Saveza i to u trajanju od dva sata. U tom natjecanju radili smo kao klub (9A1CBK - operator 9A6JRZ Zoran), ali i naši članovi samostalno kao pojedinci (9A2JK Martin, 9A2QP Josip). Naravno natjecanje je odrađeno bez ikakvih problema niti strke vezano za plasman "Bitno je sudjelovati".

S hamfesta u Ivanić GraduNa druženju radiomamatera (hamfest - ham = radioamater, fest = fešta), članove radio kluba Đurđevac predstavljao je 9A2UB (Stjepan), naš tajnik i pri tome je pokupio diplomu sa sudjelovanje u natjecanju koje organizira RK "Ivanić" iz Ivanić Grada.

Slike s hamfesta mogu se vidjeti na www.radioamateri.com (u Galeriji slika) i na web stranicama Radio kluba organizatora - RK "Ivanić"

PlaketaDanas nam je stigla plaketa za našeg člana 9A2JK (Martin) za osvojeno prvo mjesto u natjecanju pod nazivom "Hrvatski radioamaterski kup 2011" u kategoriji jedan operator - samo CW (samo telegrafija).