Već osamnaest godina izlazi zvučni časopis za slijepe "CQ radioamateri", jedini časopis te vrste u srednjoj i jugoistočnoj Europi, u kojem se objavljuju prilozi iz područja radioamaterizma i tehničke kulture. Časopis od svog prvog broja 1995. godine pa do današnjeg stotog broja nastoji približiti tehniku svojim slijepim čitateljima i omogućiti im da sve teme mogu sami čitati i biti upoznati s njima, bez obzira imaju li koga tko bi im eventualno htio čitati. Kako mi je supruga redovito čitala priloge iz Radio HRS-a i Tehničke kulture, u radioklubu sam pričao o zanimljivostima u tim časopisima i primjetio sam veliki interes kod slijepih radioamatera o tim temama, tako da sam došao na ideju da RKS "Louis Braille" počne izdavati zvučni časopis za slijepe radioamatere koji bi u nazivu imao opći radioamaterski poziv CQ, i dodao sam još "radioamateri".

Izvor i više na: www.rks-louisbraille.hr

9A2UBNa zadnjem hamfestu kod RKS Louis Braille naš član 9A2UB (Stjepan) postao je počasni član njihovog Kluba.

9A7A contest lokacijaSubotu 15.10.2011. iskoristili smo jako dobro jer smo posjetili kolegu 9A3GS (Stjepana) u Varaždinu. Uz kavu smo popričali, ali osim toga Stjepan nas je odveo do natjecateljste lokacije Radio kluba Varaždin i tamo su nastale ove slike. Autor slika je 9A6JRZ (Zoran), a kao vođa puta bio je 9A2JK (Martin).

Vjerojetno ste do sada već prepoznali ovu lokaciju - ĐURĐEVAČKI PIJESCI. Znači da se ova lokacija osim za naše aktivnosti pokazala kao dobra i za ispitivanje da li PAN osvježava u pustinjskim uvjetima

http://youtu.be/MfG1J2F1Vdk?hd=1