Poštovani posjetitelji !!! Uskoro će biti nova web stranica ... RADI SE NA TOME 

Županijska razina ''66. natjecanja mladih tehničara'' Koprivničko-križevačke županije održana je 20. ožujka 2024. godine u Osnovnoj školi „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski.

U kategoriji „Radiokomunikacije“ prva tri mjesta osvojili su učenici Osnovne škole Đurđevac, Ivan Nikša (8c), Matko Bedeković (7a) i Dorian Šramek (8c). 1. mjesto osvojio je Ivan Nikša (8c) i tako se plasirao na državnu razinu natjecanja.

Naime, od ove školske godine uspostavljena je suradnja Osnovne škole Đurđevac i Radiokluba Đurđevac, kako bi učenici stekli vještine iz područja radiokomunikacija, izrade elektroničkih sklopova i radiogoniometrije. Opremu za sudjelovanje u natjecanju, (radiogoniometre i ručne radijske postaje), osigurao je Radioklub ''Đurđevac'', dok su materijal i elektroničke komponente za izradu tehničke tvorevine dali članovi radiokluba.

Mentori učenicima su bili učitelj Nikola Mihočka (OŠ Đurđevac) i Davor Čižmešinkin 9A6DQY (profesor u Strukovnoj školi Đurđevac i član Radiokluba ''Đurđevac'').

Tekst i slike: Davor Čižmešinkin 9A6DQY