Poštovani posjetitelji !!! Uskoro će biti nova web stranica ... RADI SE NA TOME 

U sklopu 66. Natjecanja mladih tehničara koje se provodi na temelju osnovnoškolskog programa tehničke kulture, u Osnovnoj školi Đurđevac, po prvi puta održano je školsko natjecanje i iz područja ''Radiokomunikacije''. Organizator natjecanja mladih tehničara je
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, uz suorganizatore među kojima su Hrvatski radioamaterski savez, Radioklub "Đurđevac" i Zajednica tehničke kulture Grada Đurđevca.


Školsko natjecanje iz područja ''Radiokomunikacije'' u Đurđevcu održano je 15. veljače 2024., a na natjecanju su bila četiri učenika osnovne škole iz Đurđevca: Ivan Nikša, Dorijan Šramek, Matko Bedeković i Filip Šipek.

Osim pisane provjere znanja, u natjecanju se ocjenjivala izrada i predstavljanje elektroničkog sklopa koji su učenici izrađivali,
''pronalaženje unesrećene osobe'' tj. određivanje skrivenog odašiljača amaterskom radiogoniometrijom i komuniciranje putem ručne radijske postaje. Elektronički sklop za sastavljanje u kitu, radiogoniometre i ručne radijske postaje za natjecanje je dao radioklub ''Đurđevac''.

Mentori učenicima su učitelj Nikola Mihočka (ujedno i tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Đurđevca) i profesor Davor Čižmešinkin (profesor u Strukovnoj školi Đurđevac i član radiokluba ''Đurđevac'').