Nedjelja, 05 Travanj 2020

Aktivnost iz 9A-032 - Đurđevački pijesci

Napisao/la Super User on Subota, 25 Lipanj 2011 10:49

Đurđevački pijesciNekako smo uspjeli uskladiti naše obaveze, pa smo se dogovorili da odradimo bar jednu aktivnost iz Đurđevačkih pijesaka. Stoga smo se kao ekipa u sastavu 9A2JK (Martin), 9A2UB (Stjepan), 9A5SM (Marija) i 9A6JRZ (Zoran) 3.7.2011. u 8:00 okupili u Radio klubu gdje smo pokupili svu potrebnu opremu. Već oko 9:30 (po lokalnom vremenu) smo odrađivali prve veze.

Đurđevački pijesci su posebni geografsko-botanički rezervat koji se nalazi između Đurđevca i Kalinovca i najbliže nam je mjesto za aktivacije iz programa Flora Fauna.

Od opreme smo imali agregat od 1 KW, stup Spiderbeam, uređaj Kenwood TS-480 SAT i antenu FD-4. U vremenskom periodu od 9:30 do 16:00 odradili smo 505 veza.

 

Vrijeme nas je poslužilo. Bilo je sunca, ali je isto tako stalno puhao vjetar, koji baš i nije bio ugodan. Kod agregata za struju klima je bila drugačija :) tamo je bilo samo sunčano i vruće. Agregat se je pokazao kao pouzdan, ali ima mali spremnik goriva pa ga se mora kontrolirati i nadolijevati gorivo. Proslogodišnji agregat je imao veliki spremnik, pa uopće nismo morali voditi računa oko tog detalja. Stup smo kupili ove godine za rad iz portabla, a izvlačimo samo onoliko sekcija koliko nam je bilo potrebno. Sve smo odradili laganim tempom, a pogotovo kod spremanja za ići kući.

Slijedeće aktivacija bi bogla biti negdje u Kolovozu i to nadamo se s druge lokacije.

Slike su u Galeriji slika

Reklame

DX cluster

Donatori

Biro-servis

 

Zahvaljujemo tvrtki Biro-servis za donirani servis laserskog pisača.

Obavijest ...

Ove web stranice smještene su na našem hosting prostoru za domenu www.radio-klub-djurdjevac.hr, a isti sadržaj je moguće vidjeti preko web.hamradio.hr/9a1cbk gdje se učitavaju naše web stranice preko frame-a. Zbog toga se i na web.hamradio.hr/9a1cbk vide reklame.

Lov na Picoka 2009

Đurđevački pijesci 2011

Ativnosti iz tvrđave ...

ZRF 2011