Poštovani posjetitelji !!! Uskoro će biti nova web stranica ... RADI SE NA TOME 

Đurđevački pijesciNekako smo uspjeli uskladiti naše obaveze, pa smo se dogovorili da odradimo bar jednu aktivnost iz Đurđevačkih pijesaka. Stoga smo se kao ekipa u sastavu 9A2JK (Martin), 9A2UB (Stjepan), 9A5SM (Marija) i 9A6JRZ (Zoran) 3.7.2011. u 8:00 okupili u Radio klubu gdje smo pokupili svu potrebnu opremu. Već oko 9:30 (po lokalnom vremenu) smo odrađivali prve veze.

Đurđevački pijesci su posebni geografsko-botanički rezervat koji se nalazi između Đurđevca i Kalinovca i najbliže nam je mjesto za aktivacije iz programa Flora Fauna.

Od opreme smo imali agregat od 1 KW, stup Spiderbeam, uređaj Kenwood TS-480 SAT i antenu FD-4. U vremenskom periodu od 9:30 do 16:00 odradili smo 505 veza.

 

Vrijeme nas je poslužilo. Bilo je sunca, ali je isto tako stalno puhao vjetar, koji baš i nije bio ugodan. Kod agregata za struju klima je bila drugačija :) tamo je bilo samo sunčano i vruće. Agregat se je pokazao kao pouzdan, ali ima mali spremnik goriva pa ga se mora kontrolirati i nadolijevati gorivo. Proslogodišnji agregat je imao veliki spremnik, pa uopće nismo morali voditi računa oko tog detalja. Stup smo kupili ove godine za rad iz portabla, a izvlačimo samo onoliko sekcija koliko nam je bilo potrebno. Sve smo odradili laganim tempom, a pogotovo kod spremanja za ići kući.

Slijedeće aktivacija bi bogla biti negdje u Kolovozu i to nadamo se s druge lokacije.

Slike su u Galeriji slika